AKCE: Do 5. 5. přidáváme dárek k objednávce nad 1800 Kč - nové kontrastní leporelo ABAKUK v hodnotě 290 Kč

Hračky (po)letí do světa

O Ababu

Není to žádná horká novinka, ale i tak voláme do světa, že velkou část našich hraček ze stálé nabídky najdete v krásném obchodě na pražském letišti Václava Havla. Třeba jste někam letěli a měli tak už možnost si obchod Future is Local prohlédnout v odbavovací hale Terminálu 2. Takový prostor totiž jen tak neminete bez povšimnutí a svou vizuální podobou se mezi letištními duty free obchody opravdu vyjímá.



Název Future is Local představuje jedinečný koncept, kde jdou kvalita, místní výroba a tradice ruku v ruce s udržitelností a ohledem na společnost i planetu. Obchod připomíná kurátorský výběr lokálně vyrobených produktů od českých značek a tvůrců, kde můžete pořídit designové dárky odkazující k českým řemeslům a tradicím. Hodnotám celého konceptu neodpovídá jen sortiment, ale také pojetí interiéru. Jeho design byl svěřen studentům Mendelovy univerzity v Brně, kteří také s odborníky konzultovali minimalizaci dopadu na životní prostředí. Dřevo se tu snoubí s recyklovanými materiály a díky spoustě živých rostlin se vám v obchodě bude dobře dýchat. Máte tak příležitost si čekání na let zkrátit příjemným nákupem a potěšit tak sebe nebo toho, za kým letíte, originálním dárkem.



V obchodě Future is Local najdete zavedené české firmy s dlouhou tradicí i malé tvůrce, kteří své produkty nabízí – zatím – jen několik let. Prostor je pro lepší orientaci rozdělen do tří částí - Slow fashion, Clean beauty a Dárkové předměty. Sortiment je tak opravdu široký a je nám ctí, že jsou Ababu hračky v takové společnosti dalších designových produktů od českých tvůrců.

A co na letišti z naší nabídky najdete? Téměř všechny naše ušité hračky ve všech barvách, ale nechybí tam ani Nanožky, Neplecháčci nebo Ababůk, omalovánky a pexeso. Věříme, že se některé hračky skvěle hodí na zábavu na cestách, stejně jako z Čech dovezený originální dárek pro cizince. Děti tak mohou do letadla nakráčet třeba s liščím batůžkem na zádech nebo novým nejlepším kamarádem na hraní. Na delší lety se může hodit polštářek, stejně jako knížka na čtení. A miminko zabavíte třeba chrastítkem nebo kousátkem. A když na to přijde (a máte místo v příručním zavazadle), můžete odletět i s naší podložkou :)



Protože se nyní chystá rozšiřování Terminálu 2, bude se i obchod Future is Local přesouvat a měnit. Sami se těšíme a jsme zvědaví, jaký posun tahle změna přinese. Podle našich informací by ale plánovaná rekonstrukce neměla omezit provoz obchodu, takže pokud se někam letecky chystáte, tak se dočasně uzavřené prodejny bát nemusíte. No a pokud jste Ababu na letišti už navštívili, budeme rádi za zpětnou vazbu, jak se vám tam naše prezentace líbí! Motivuje vás takový prodejní koncept na letišti k nákupu nějakých produktů nebo i dárků, které rádi vyvezete jako chloubu z Čech? My dáváme celému konceptu a výběru značek rozhodně palec nahoru a doufáme, že takových obchodů v podobném duchu bude na letištích a nádražích jen přibývat.