AKCE: Do 5. 5. přidáváme dárek k objednávce nad 1800 Kč - nové kontrastní leporelo ABAKUK v hodnotě 290 Kč

28 tipů, čím naplnit adventní kalendář pro děti

Novinky, O Ababu

Dnešní dospělí pamatují asi jen ten kupovaný adventní kalendář s vánočním obrázkem, 24 otevíracími okénky a obyčejnou čokoládou uvnitř. Naštěstí je dnes úplně jiný výběr nejen mezi kupovanými kalendáři, ale i těmi, které se obsahem dle libosti teprve naplní. Ať už kalendář pro děti vlastnoručně vyrobíte nebo nadílku připravíte do našeho adventního kapsáře, budou se vám hodit nějaké nápady, čím kalendář plnit. Pro inspiraci jsme se zeptali také našich zákaznic a nakonec vznikl nabitý seznam tipů, rozdělený do 6 kategorií, co dávat do adventního kalendáře.

 

DOBROTY

Asi se nemusí pod každým číslem ukrývat čokoláda, na druhou stranu vymyslet 24 malých dárečků dá také zabrat. Takže proložit dárky nějakými dobrotami určitě přijde vhod. Navíc to sladké k Vánocům prostě patří! A hlavně, dnes už je spoustu možností i na zdravé mlsání.


1 | Sušené ovoce
Podle libosti, kdo má co rád. Rozinky, sušené brusinky, meruňky, křupavý banán nebo zdravější, lyofilizované ovoce. Dnes už se dá pořídit malé “kapesní” balení nejrůznějších druhů sušeného ovoce, třeba i v čokoládě nebo s vánočním kořením. A pokud je i tak balení do vašeho kalendáře moc velké, můžete si odsypat do menšího pytlíčku.

2 | Oříšky v čokoládě
Nejrůznější ořechy a semínka jsou zdraví prospěšné a ty namočené v čokoládě jsou vhodným mlsáním i pro děti. Sehnat se dá opět malé balení nebo i to ještě rozdělit na menší díly. Před adventem se navíc objeví i další příchutě, od skořice a vanilky až po kokos nebo perníkové koření.

  • Tip od ABABU: spoustu skvělých ořechů, lyo ovoce a dalších dobrot v kapesním balení najdete u MIXIT.


3 | Přírodní želé bonbony
Skvělou variantou zdravého mlsání jsou i želé bonbony. Dnes je na trhu spoustu kvalitních želé bonbonů bez cukru a umělých přísad, které jsou plné šťavnaté ovocné chuti. Pokud si troufáte, můžete takové želé bonbony i sami vyrobit doma.

4 | Ovocné tyčinky a pásky
Zdravé svačinky plné ovoce v podobě nejrůznějších tyčinek a pásků, které děti milují. Pořídit se dají i levně třeba v drogerii DM nebo ve specializovaných obchodech jako je například Sklizeno. Navíc mají ideální velikost do kalendáře.

5 | Malé sladkosti
Na zdravé pochoutky vaše děti moc neužije a chcete jim do adventního kalendáře nadělit opravdové sladkosti? Dnes už spoustu značek nabízí menší verze svých sladkostí, jako jsou miniatury sušenek (např. Mila), jednotlivě balené malé čokoládky (např. Kinder čokoláda) nebo mini pytlíčky s bonbony (např. Haribo).


MALÉ DÁREČKY

Ať už budete plnit Ababu adventní kapsář nebo jakýkoliv jiný adventní kalendář, jednotlivá okénka a kapsičky většinou nejsou kdovíjak velké. Takže i když pod některá čísla chcete dát místo sladkosti nějaký dáreček, chce to trochu plánovat co a hlavně jak velké to bude. Samozřejmě ve vašem rozhodování budou hrát roli věk a zájmy vašeho dítěte, ale tipy na takové mini dárky přijdou určitě vhod.

6 | Magnety
Nejrůznější magnetky na hraní, na magnetickou nástěnku nebo na lednici děti zkrátka milují. Určitě seženete ty, které udělají radost vašim ratolestem nebo sáhněte po naší sadě 12 magnetek s ilustrovanými zvířátky z Ababu. Navíc už brzy přibude do naší nabídky limitovaná edice 4 magnetek s vánočními prasátky!

  • Tip od ABABU: Když koupíte dvě balení Ababu magnetů (třeba pro dvě děti), vznikne vám sada 24 magnetek, která se dá rozdělit do všech kapsiček adventního kalendáře a nakonec si z nich děti mohou zahrát pexeso.

7 | Tetovačky
Další věc, kterou děti milují, ať je léto nebo zima. Dětské tetování seženete v motivech, na které si jen vzpomenete. Pokud se vám arch tetovaček nevejde do kalendáře, můžete ho už nastříhat na jednotlivé motivy a třeba rozdělit do více dnů. Krásnou nabídku ilustrovaných tetovaček má slovenská značka Kresky, kterou seženete ve spoustě kamenných i online prodejnách u nás.

8 | Samolepky
Samolepky všude, kam se podíváš. Děti si je rády lepí na sešity, krabice, do notýsků i na stěnu a nábytek. Naštěstí se nemusíte bát, dnes už se dělají samolepky, které jdou dobře sloupnout nebo se dají lepit opakovaně, aniž by nadělaly nějakou neplechu.

  • Tip od ABABU: V Agátině světě najdete podlahové samolepky ve formě lepící pásky v motivu silnice, železnice nebo třeba nebe, a k nim rovnou i dřevěná vozítka. S tím si děti určitě vyhrají, navíc je to skvělá velikost do advenťáku!

9 | Figurky
Oblíbená figurka je ideální malá hračka do adventního kalendáře, ať už bude pouze v jednom okénku nebo rozdělíte sadu více figurek do několika dní. Pro nejmenší děti jsou skvělá gumová zvířátka na první hraní a ožužlávání. Mezi většími dětmi jsou oblíbené postavičky Djeco v podobě nejrůznějších víl, princezen či rytířů a pirátů. Kdo má rád českou klasiku, může sáhnout po legendárním Igráčkovi.

  • Tip od ABABU: Mezi komentáři pod naší soutěží o adventní kapsář a dotazem, čím zákaznice kalendáře plní, několikrát zazněly skvělé dřevěné figurky od španělské rodinné firmy Grapat. Výběr různých sad najdete na Utukutu a nám se do kalendáře nejvíc hodí Lucky lucky krabička s překvapením.

10 | Doplňky
Způsob předávání dárků v podobě adventního kalendáře se skvěle hodí na různé komponenty, součástky a doplňky k něčemu, co už dítě má. Může to být třeba dřevěné krájecí ovoce nebo chybějící sada nádobí do kuchyňky, nářadí do klučičí dílny, oblečky a doplňky pro panenky nebo další potřebné komponenty k autíčkům a garážím. Nejrůznější dřevěné doplňkové hračky za příznivé ceny nabízí třeba Lidl pod značkou Playtive.

11 | Hračky do vany
Máte vanu? Pak u vás určitě probíhá koupání a hraní ve vaně, což je další skvělá příležitost, ke které se dá přikoupit něco malého a vložit to do adventního kalendáře. Oblíbené jsou pastelky do vany nebo fazolky do vany, ze kterých se po namočení vyklubou molitanové hračky. Jako velká zábava vypadá i kouzelný bublík, což je kulička do vany, která se syčením rozpustí, obarví vodu a ještě se promění v molitanovou hračku. Koupit můžete od The Bean People.

  • Tip od ABABU: Skvělé koupelové doplňky pro děti, navíc malých rozměrů a za pár korun, pořídíte od značky SauBär v drogerii DM.


12 | Mini knížky
Menším dětem můžete do kalendáře vložit malou knížku nebo leporelo. Určitě najdete vhodný malý formát, který se vleze do přihrádky vašeho adventního kalendáře. Ti kreativnější (a s dostatkem času) mohou napsat vlastní krátkou pohádku nebo vánoční příběh a malou originální knížečku tak vyrobit podle sebe.

13 | Pro holčičky
Pokud máte doma malou parádnici, pak jí určitě uděláte radost nějakou ryze holčičí maličkostí. Mohou to být sponky, skřipce a gumičky do vlasů nebo třeba zrcátko, pomáda na rty, malá voňavka nebo dětský lak na nehty. Do adventních okýnek taky skvěle padne třeba náramek, prstýnek nebo nějaký obleček pro panenku.

14 | Pro chlapečky
Klukům můžete do adventního kalendáře schovat autíčko do sbírky nebo figurku či doplněk k oblíbenému legu. Pak už záleží na preferencích a věku vašich raubířů, ale vždy se hodí nějaký doplňkový komponent k hracím sadám, ať už je to dílna, kuchyňka, pirátská loď nebo vláčkodráha.


KREATIVNÍ TVOŘENÍ

Do adventního kalendáře doporučujeme zařadit také dárky na nejrůznější kreativní tvoření, vyrábění a další aktivity. Opět záleží, co milují nebo třeba ještě neznají vaše děti. Mohou to být nejrůznější výtvarné potřeby na malování a kreslení, razítka, modelovací hmoty nebo společné tvoření.

15 | Razítka
Razítko je vděčný dárek, který je malý a stojí pár korun. Děti si rádi zdobí sešity a notýsky, starší děti si už s razítky vyhrají i nad nějakým tvořením, vyráběním přáníček, deníčků nebo památníčků. Pro takové aktivity jsou vhodná razítka s nápisy nebo v podobě celé abecedy.

  • Tip od ABABU: Sadu malých dřevěných razítek s abecedou nebo vánočními motivy za přijatelný peníz pořídíte například v Tigeru.


16 | Washi pásky
Papírové lepící pásky nemusí být jen pro dospělé milovníky diářů a bullet journal, ale využijí je i děti. Pořídit můžete washi pásky třeba s vánočními motivy a s dětmi vyrobit vánoční přání, zabalit a přelepit nějaký dáreček do školky nebo pro kamarády. Nebo si děti mohou lepící páskou přilepit na zeď obrázek, aniž by se poškodila omítka.

17 | Smyslohraní
Mezi komentáři na Instagramu hodně zaznívaly modelovací hmoty, smyslové hračky a pryskyřicové figurky od Mámy v rejži. Od téhle značky pořídíte třeba kinetický písek nebo mamolínu - domácí modelínu z přírodních jedlých surovin. Pokud nějakou takovou hmotu vaše děti už mají, do kalendáře můžete přikoupit nejrůznější modelovací doplňky, formičky a vykrajovátka.



18 | Společné pečení
Zapojte děti do pečení vánočního cukroví! Do kalendáře můžete vložit třeba nový motiv vykrajovátka nebo polevu v tubě na zdobení. Starším dětem k tomu můžete přidat i recept s postupem na společné pečení perníčků.

19 | Vánoční ozdoby
Do kapsy s datem, kdy se u vás zdobí vánoční stromeček, můžete vložit novou ozdobu, kterou si děti sami pověsí. V obchodech určitě narazíte i na diy sady na výrobu vlastní vánoční ozdoby nebo dekorace. Skvělý nápad pro starší děti je také ozdoba (ideálně kulatá) a dekorační fix, kterým si ozdobu odekorují.


VZKAZY A ÚKOLY

Nechcete plnit adventní kalendář dalšími sladkostmi a na drobné dárky už vaše děti neužije? Nebo naopak máte chuť a čas připravit něco opravdu originálního, na co děti nezapomenou? Vytvořte kalendář ze vzkazů, úkolů nebo indicií! V komentářích na našem Instagramu zaznělo spoustu krásných nápadů a tak jsme některé shrnuli do následujících bodů.

20 | Úkoly
Věnujte dětem do kalendáře společný čas a zážitky. Advent je pro to jako stvořený a tak se skvěle nabízí vložit do očíslovaných kapsiček vzkazy s úkoly a činnostmi na každý den. Od vánočního úklidu, vyrábění dekorací a zdobení stromku, až po společné pečení a koukání na pohádky. K některým úkolům můžete přidat i potřebný obsah, třeba zobání pro ptáčky do krmítka, vložit oblíbený vánoční čaj, zmíněná vykrajovátka nebo třeba směs na horké kakao.

21 | Texty a hádanky
Napište dětem adventního průvodce! Pod každým dnem se může skrývat hádanka a odpověď vztahující se k tradici nebo historii daného dne. Například “Dnes je první adventní neděle, co se dělá a proč?” I když se to nezdá, v podobném duchu zaplníte všech 24 okének. Dotknout se můžete českých i vlastních rodinných tradic a zvyků, pohádek, pranostik nebo třeba rozdílných podob Vánoc v jiných zemích.

22 | Nápovědy k dárkům
Mezi dalšími nápady od našich zákaznic se objevil tip na hledání dárků. V adventním kalendáři jsou tak schované pouze hádanky, indicie a nápovědy k hledání dárečku nebo jiné odměny. Nebojte se kreativity, způsobů může být více. Třeba i mapa, šipky, hlavolam nebo jiná forma bojovky, která děti skvěle zabaví a navede k cíli. Každý dárek je pak za odměnu.

  • Tip od ABABU: Nemusíte dělat všech 24 okének tímhle způsobem, ale sem tam hledání dárku zařadit, což bude děti určitě bavit. Indicie ke schovanému dárku se navíc bude hodit v případě, že se vám dáreček do adventního kapsáře nevejde.

 

24-DÍLNÉ DÁRKY

Pořídit pouze jeden dárek, který je možné rozdělit na 24 částí, je skvělý hack, který musíte zkusit. A přitom se nemusíte bát, že byste dítě o něco ochudili. Naopak, je to skvělý způsob, jak se vyhnout velkému počtu někdy i zbytečných drobností a sladkostí, kterých je o Vánocích stejně dost. A věřte, že děti to bude nesmírně bavit a u každého okénka se budou těšit na každý další den. Dárky na pokračování dětem zkrátí čas při čekání na Ježíška a tím, že se budou těšit na poslední dílek, až bude dárek kompletní, si nakonec užijí každý jednotlivý den.

23 | Puzzle
Do takového konceptu adventního kalendáře se nic nehodí víc než puzzle. Zvolte obtížnost a obrázek podle vašeho dítěte a dílky rozdělte do jednotlivých dnů. Adventní puzzle s 24 velkými dílky jsou vhodné pro menší děti nebo vyberte klidně složitější s více částmi a do kapsiček je rozdělte po více kusech. Děti si tak každý den mohou chvíli hrát a lámat si hlavu na skládáním obrázku.



24 | Pexeso
Stejným způsobem můžete do kalendáře vložit i pexeso, třeba nějaké tématické s motivy Vánoc nebo takové, které má přesně 24 dvojic obrázků. Může to být samozřejmě i doplněk k dobrotám nebo jiným malým dárečkům, aby v okénkách nebyly “jen” obrázky. Na Štědrý den si pak pexeso může zahrát celá rodina.

  • Tip od ABABU: Naše oblíbené (a dlouho vyprodané) pexeso, které vychází z knížky Ababůk se už tiskne! Pro ty, co ho už mají, chystáme dokonce druhou verzi, s dalšími ilustracemi z knížky. Má 21 párů karet a obě varianty by měly dorazit na konci listopadu. Což je sice za pět dvanáct, ale do adventního kapsáře to stihnout ukrýt ještě můžete :)


25 | Lego
Rozdělit do několika nebo všech okének adventního kalendáře můžete i lego nebo jakoukoliv skládačku či stavebnici s návodem. Každý den se tak podle návodného postupu složí kousek a o zábavu na celý advent je postaráno.

26 | Pohádky
Stejně jako vzkazy s úkoly mohou dobře fungovat i mini knížky s příběhy a nejrůznější pohádky. Pokud nenajdete vhodnou velikost, malé sešítky s pohádkami se dají i vyrobit a každý den si tak s dětmi přečíst jeden (vánoční) příběh. Stejným způsobem můžete vzít i jen jednu pohádku a tu rozdělit na 24 částí. Číst pak budete každý den jen kousek celého příběhu, který bude napínavý až do konce, tedy do Štědrého dne.

  • Tip od ABABU: Naším favoritem je pohádkový adventní kalendář s kouzelnými ilustracemi od Terezy Konupčíkové. Malé knížečky z něj můžete vyjmout a podle čísel vložit do vlastního adventního kalendáře (pokud se vám vejdou). Kalendář je ale sám o sobě tak hezký, že se vám ho nebude chtít otvírat. Skvělou volbou tak bude pro ty, co vlastní kalendář k naplnění nemají nebo nestihli pytlíčky vyrobit.

 

POSLEDNÍ DÁREK

Udělejte poslední dárek z adventního kalendáře něčím speciální! Některé kalendáře mají kapsu s posledním číslem větší než ostatní, u kalendáře vlastní výroby si velikost posledního okénka nebo pytlíčku můžete plně přizpůsobit. A pokud budete plnit náš adventní kapsář, tak přihrádka na zip s číslem 24 je opravdu velkorysá.

27 | Sváteční oblečení
Poslední dárek z kalendáře vychází na Štědrý den, a tak se nabízí tam schovat něco, co se hodí k štědrovečerní večeři, ke stromečku nebo zkrátka něco tématického na tento den. Mohou to být nové šaty nebo košile či doplněk, co si děti večer obléknou, nebo třeba vánoční pyžamko k pohádkám.

28 | Závěrečná specialita
Pod posledním číslem adventního kalendáře se může skrývat větší dárek nebo naopak jen symbolická drobnost, třeba harmonogram Štědrého dne, prskavka na večer, set na lití olova nebo jablíčko k rozkrojení. Do velké kapsy našeho vánočního kapsáře schováte třeba i polštářek nebo Ababůk.

  • Tip od ABABU: Pořiďte (nebo ušijte) dětem náš oblíbený váleček v motivu zlatíčka a schovejte ho nevycpaný do velké kapsy. Ráno na Štědrý den můžete zadat dětem úkol, kdo vydrží do večeře nepapat (třeba jen sladkosti), ten uvidí zlaté prasátko! A po otevření kapsy před jídlem tam na ně zlatíčko opravdu bude čekat.

 

BONUSOVÝ TIP

V případě, že zvažujete koupit a plnit náš adventní kapsář ve tvaru zlatíčka nebo divočáka, máme pro vás na závěr ještě pár postřehů.

  • Číslované kapsy nejsou bezedné ani roztahovací, ale naprostá většina hraček a věcí výše zmíněných se do nich vejde. Nejčastější velikost kapsy je přibližně 9 x 12 cm, některé jsou ale i delší a kapsička připadající na Mikuláše je pak dvojnásobná.
  • Aby vykukující dárečky nelákaly malé zvědavce, zabalte je všechny zvlášť ještě do papíru nebo pytlíčků. Pokud vám přijde škoda na to plýtvat další balící papír, můžete zrecyklovat třeba obalový papír z našich objednávek, z krabic od bot nebo použít noviny. I s tím se dá vyhrát.
  • A na úplný závěr (jako odměna, že jste dočetli až sem) pro vás máme geniální nápad naší nejvěrnější zákaznice - pokud nevyužijete další adventní kalendář, ale milujete Ababu a toužíte po kapsáři ve tvaru zlatého prasátka nebo divočáka, pak si ho z naší vánoční látky opravdu můžete ušít! Přídavné kapsy s čísly zkrátka vynecháte a vznikne vám čistý kapsář (jen s nepatrnými značkami po stranách a nedokreslenými chloupky po celé délce). Což nás samotný vůbec nenapadlo :) 

Panel na šití / Zlatíčko Panel na šití / Zlatíčko
Výprodej

Panel na šití / Zlatíčko

Limitovaná edice  Nečekejte do Vánoc a ušijte si zlaté prasátko už teď! Díky předtištěné látce na šití vás bude bavit jak samotná tvorba, tak každý další pohled na tohle zlatíčko vesele se rozvalující na vašem gauči. Šití je opravdu jednoduché, ideální pro začátečníky. Zabavte třeba babičku a pomozte jí rozpomenout si na to, jak je šikovná! Jedná se o předtištěný střih na semišové látce k ušití, ne o sešitou hračku. Součástí balení je i tištěný návod s postupem. U dětí si naše válečky vždy najdou řadu využití - na praseti se jezdí, sedí nebo spí. Tak kdo letos uvidí zlaté prasátko?

590 Kč
Není skladem
Váleček / Zlatíčko Váleček / Zlatíčko
Limitka

Váleček / Zlatíčko

Limitovaná edice Zlaté prasátko ve tvaru válečku ze semišového materiálu. Jedná se o ušitou variantu - POVLAK na polštář se zipem. Součástí není výplň. Chlupatý kamarád, který bude ideálním parťákem na válení pro vás i vaše děti a pomůže vám s úklidem! Díky zipu totiž hebkou látku s motivem zlatíčka v mžiku naplníte čímkoli, čím jen budete chtít. Pyžamo? Hromada plyšáků? Deka nebo polštářek? Máte uklizeno a můžete se válet. Semišový váleček s hravým motivem zlatého prasátka přinese do vašeho obýváku nebo dětského pokoje špetku vtipu a ještě o kousek více pohodlí. Naplnit ho lze i vatelínovými kuličkami (cca půl kila). Povlak lze snadno prát v pračce.  U dětí si naše válečky vždy najdou řadu využití - na praseti se jezdí, sedí, spí a úklid hraček i dětského pyžama se rázem mění v zábavu. Zlaté prasátko letos může vidět každý, a bez půstu :) Baleno v dárkové kartonové krabičce.  

890 Kč
Není skladem
Panel na šití / Divočák Panel na šití / Divočák
Látka
Limitka

Panel na šití / Divočák

Limitovaná edice  Nudíte se? Spíchněte si divoké prase! Díky předtištěné látce na šití vás bude bavit jak samotná tvorba, tak každý další pohled na tohoto divočáka vesele se rozvalující na vašem gauči. Šití je opravdu jednoduché, ideální pro začátečníky. Zabavte třeba babičku a pomozte jí rozpomenout si na to, jak je šikovná! Jedná se o předtištěný střih na semišové látce k ušití, ne o sešitou hračku. Součástí balení je i tištěný návod s postupem. U dětí si naše válečky vždy najdou řadu využití - na praseti se jezdí, sedí nebo spí.

590 Kč
poslední kus
Váleček / Divočák Váleček / Divočák
Limitka

Váleček / Divočák

Limitovaná edice Divoké prasátko ve tvaru válečku ze semišového materiálu. Jedná se o ušitou variantu - POVLAK na polštář se zipem. Součástí není výplň. Chlupatý kamarád, který bude ideálním parťákem na válení pro vás i vaše děti a pomůže vám s úklidem! Díky zipu totiž hebkou látku s motivem divočáka v mžiku naplníte čímkoli, čím jen budete chtít. Pyžamo? Hromada plyšáků? Deka nebo polštářek? Máte uklizeno a můžete se válet. Semišový váleček s hravým motivem divokého prasátka přinese do vašeho obýváku nebo dětského pokoje špetku vtipu a ještě o kousek více pohodlí. Naplnit ho lze i vatelínovými kuličkami (cca půl kila). Povlak lze snadno prát v pračce.  U dětí si naše válečky vždy najdou řadu využití - na praseti se jezdí, sedí, spí a úklid hraček i dětského pyžama se rázem mění v zábavu.  Baleno v dárkové kartonové krabičce.

890 Kč
Není skladem
Polštářek / Medvídek Polštářek / Medvídek

Polštářek / Medvídek

Ušatý kamarád, který oživí každý dětský pokojík. Polštářek je velikostně akorát do dětských rukou a stane se nejlepším parťákem na dovolené nebo do auta. Tenhle polštářek je něco mezi plyšákem a polštářem. Bude hlídat dětskou postýlku a v případě nemoci nebo přesunu na dovolenou navodí pocit domova a bezpečí kdekoli. Zadní strana z bambusového heboučkého froté je super savá a odvede veškerou vlhkost od dětské hlavičky. Bambus je přirozeně antiseptický a uschne závratnou rychlostí.   Jsem šitý v České republice za férových podmínek. Autorský potisk je navržený Jitkou, autorkou Ababu. Kvalitní materiály a přesné šití zaručují, že vydržím i pro další miminka v rodině. Tisk na látce je nesmrtelný. Látky a materiály mají certifikaci a splňují veškeré normy EU pro děti od 0 let.

590 Kč
skladem
Rozkládací knížka / Ababůk Rozkládací knížka / Ababůk

Rozkládací knížka / Ababůk

Vyklápěcí leporelo pro miminka i větší děti. 24 pevných stran plných zajímavostí a českých ilustrací.  Po knížce s příběhy o našich hrdinech z Ababu jsem snila dlouho předlouho. Její vývoj, ladění ilustrací a výroba trvala spoustu času, ale určitě to celé stálo za to! Povedlo se a teď může být Ababůk i u vás doma! Na 24 pevných stranách najdou malí čtenáři krátké zajímavosti o zvířátkách a po otočení vyklápěcích okének můžou odhalit jejich nory, jiné roční období nebo třeba pokračování příběhu. Knížka je vhodná i pro úplná miminka, která budou se zaujetím zkoumat jednotlivé listy. Leporelo se díky svému vyššímu tvaru a pevným listům dá skvěle postavit třeba do rohu postýlky nebo na hrací dečku. Starší děťátko může hledat v knížce různé detaily a poslouchat příběhy o skutečných zvířatech. Děti, co zvládnou už nějaké to písmenko, mohou s pomocí rodičů zkoušet číst samy. Písmena jsou velká a snadno se čtou.   Celá výroba a tisk probíhá v České republice Jedná se o ruční výrobu (každá knížka projde pod 12 páry rukou) Je plná českých ilustrací od Patrika Antczaka Na každé stránce vyklápěcí okénka Laminované stránky z pevného kartonu vydrží i pro další generace

650 Kč
skladem
Sada 12 magnetek / Ababůk Sada 12 magnetek / Ababůk

Sada 12 magnetek / Ababůk

Sada 12 magnetek s motivy zvířátek z naší knížky Ababůk. Děti milují magnety. S těmito se navíc dá hrát super hra! Najděte všechny obrázky z magnetek uvnitř knížky. Ilustrace od Patrika Antczaka. magnetická fólie 0,6 mm každé Ababu zvířátko je na magnetkách dvakrát (2x kočička, 2x medvídek, 2x jezevec, 2x liška, 2x myška, 2x zajíček) kulaté rohy 60 x 60 mm

180 Kč
skladem
Omalovánky / Ababůk Omalovánky / Ababůk

Omalovánky / Ababůk

Omalovánky s motivy zvířátek z naší knížky Ababůk. Všechny ilustrace do knížky vznikaly kresbou černou fixou na papír. Byla by škoda tyto první kresby nevyužít. A tak vznikly tyto skvělé omalovánky s ilustracemi od Patrika Antczaka. 290 x 140 mm (stejný rozměr jako Ababůk) 80 g nenatíraný papír - dobře se na něj kreslí pastelkami i fixami 13 obrázků na dvoustranách k vybarvení

50 Kč
skladem
Adventní kapsář / Zlatíčko Adventní kapsář / Zlatíčko
Limitka
Novinka

Adventní kapsář / Zlatíčko

Vánoční limitovaná edice Adventní kalendář jako závěsný kapsář od Ababu, který má podobu zlatého prasátka. Vykouzlete dětem tu pravou vánoční atmosféru a připravte jim originální adventní kalendář! S naším vánočním kapsářem to bude hračka! Má 24 přihrádek různých velikostí s předtištěnými čísly a ta největší kapsa na zip odtajní svůj obsah až na Štědrý den. Kapsář je ušitý z pevné nepromokavé látky a skvěle drží tvar i po naplnění. Díky třem způsobům zavěšení ho snadno umístíte tam, kde se vám nejvíce hodí. Součástí balení je dřevěné ramínko poctivé české výroby. Adventní kapsář od Ababu je dlouhodobá investice, poroste s vašimi dětmi a poslouží vám opravdu spoustu Vánoc. Kapsář je dodáván prázdný. Inspirujte se našimi tipy, čím naplnit adventní kalendář v novém článku na blogu. Jsem vyroben v České republice za férových podmínek. Autorský potisk je navržený Jitkou, autorkou Ababu. Kvalitní materiál je dobře omyvatelný a odolný vůči skvrnám a oděru.

1 590 Kč
Není skladem
Adventní kapsář / Divočák Adventní kapsář / Divočák
Limitka
Novinka

Adventní kapsář / Divočák

Vánoční limitovaná edice Adventní kalendář jako závěsný kapsář od Ababu, který má podobu divočáka. Vykouzlete dětem tu pravou vánoční atmosféru a připravte jim originální adventní kalendář! S naším vánočním kapsářem to bude hračka! Má 24 přihrádek různých velikostí s předtištěnými čísly a ta největší kapsa na zip odtajní svůj obsah až na Štědrý den. Kapsář je ušitý z pevné nepromokavé látky a skvěle drží tvar i po naplnění. Díky třem způsobům zavěšení ho snadno umístíte tam, kde se vám nejvíce hodí. Součástí balení je dřevěné ramínko poctivé české výroby. Adventní kapsář od Ababu je dlouhodobá investice, poroste s vašimi dětmi a poslouží vám opravdu spoustu Vánoc. Inspirujte se našimi tipy, čím naplnit adventní kalendář v novém článku na blogu. Kapsář je dodáván prázdný. Inspirujte se našimi tipy, čím naplnit adventní kalendář v novém článku na blogu. Jsem vyroben v České republice za férových podmínek. Autorský potisk je navržený Jitkou, autorkou Ababu. Kvalitní materiál je dobře omyvatelný a odolný vůči skvrnám a oděru.

1 590 Kč
Není skladem
Panel na šití / Adventní kapsář / Zlatíčko Panel na šití / Adventní kapsář / Zlatíčko
Látka
Novinka

Panel na šití / Adventní kapsář / Zlatíčko

Vánoční limitovaná edice Předtištěný střih na nepromokavé látce na ušití adventního kalendáře ve tvaru zlatého prasátka. Vykouzlete dětem tu pravou vánoční atmosféru a připravte jim originální adventní kalendář! S naší předtištěnou látkou na vánoční kapsář to bude hračka, navíc velkou radost udělá i vám, když ho sami nejprve ušijete! Z pevného nepromokavého materiálu si ušijete závěsný kapsář s 24 označenými přihrádkami na vkládání malých dárečků. Po všití zipu vznikne největší kapsa, která odtajní svůj obsah až na Štědrý den. Po vzoru našich ušitých kapsářů můžete přišít také poutko a šňůrky na libovolné zavěšení nebo použít dětské ramínko, díky kterému kapsář lépe drží tvar. Dřevěné ramínko poctivé české výroby není součástí balení a můžete ho dokoupit tady. SKLADEM V TOMTO TÝDNU (20. - 24. 11.)   Autorská ilustrace vytištěna na nepromokavý materiál v ČR Polyesterová tkanina s jemnější vazbou a zátěrem (100% Polyester / Gramáž - 172 g/m2) Rozměr látky 78 x 150 cm Praní v pračce na 40°, může se žehlit na nízký stupeň, nesušte v sušičce Součástí balení je i vytištěný návod na ušití

590 Kč
Není skladem
Panel na šití / Adventní kapsář / Divočák - bez krabičky Panel na šití / Adventní kapsář / Divočák - bez krabičky
Výprodej

Panel na šití / Adventní kapsář / Divočák -…

Vánoční limitovaná edice Předtištěný střih na nepromokavé látce na ušití adventního kalendáře ve tvaru divočáka. Vykouzlete dětem tu pravou vánoční atmosféru a připravte jim originální adventní kalendář! S naší předtištěnou látkou na vánoční kapsář to bude hračka, navíc velkou radost udělá i vám, když ho sami nejprve ušijete! Z pevného nepromokavého materiálu si ušijete závěsný kapsář s 24 označenými přihrádkami na vkládání malých dárečků. Po všití zipu vznikne největší kapsa, která odtajní svůj obsah až na Štědrý den. Po vzoru našich ušitých kapsářů můžete přišít také poutko a šňůrky na libovolné zavěšení nebo použít dětské ramínko, díky kterému kapsář lépe drží tvar. Dřevěné ramínko poctivé české výroby není součástí balení a můžete ho dokoupit tady.   Autorská ilustrace vytištěna na nepromokavý materiál v ČR Polyesterová tkanina s jemnější vazbou a zátěrem (100% Polyester / Gramáž - 172 g/m2) Rozměr látky 78 x 150 cm Praní v pračce na 40°, může se žehlit na nízký stupeň, nesušte v sušičce Součástí balení je i vytištěný návod na ušití Proč jsem ve výprodeji? Látka na kapsář je v 1. jakosti, bez vad. Není zkompletovaná do krabičky. Dřevěné ramínko není součástí produktu.

590 Kč
Není skladem