AKCE: Do 5. 5. přidáváme dárek k objednávce nad 1800 Kč - nové kontrastní leporelo ABAKUK v hodnotě 290 Kč

Ty úplně první narozeniny

Myšlenky

Jitka opět zasedla k počítači a sepsala další dlouhý článek s tipy ohledně toho, co koupit a vymyslet na první narozeniny vašeho mláďátka, protože jsou to přece ty úplně první a tlak společnosti na to, jak je prožít, jaký upéct dort a jaké dárky nesmí chybět, je obrovský.

Moje první rada zní: vyprdněte se na to. Je jen na vás, na co máte momentálně kapacitu a sílu a jaké narozeniny uspořádáte. Protože pokud dítě nespí, do toho všeho třeba pracujete, tak nemáte energii ani na vyčištění zubů, natož pečení domácího dortu a pořádání mega oslav. Hezkou „výmluvou“ vám může být i to, že dítě si do 3 let stejně nepamatuje zážitky nebo dary, ale zapisuje si do mozku emoce a buduje vztahy s lidmi kolem sebe, takže je mu úplně fuk, jestli mělo dokonalou oslavu s miliónem dárků. Jediný, kdo z toho může mít výčitky, jste vy a na to se můžete díky předchozím řádkům už vykašlat :D

 

Zde záchvat smíchu, protože Josefka dostala hysterák a nechtěla dort, dárky.. nic ... ani se pustit matky :D Takže plánovat můžete, ale realita je s dětmi hodně jinde :D

Pokud ovšem energii a chuť máte, posílám pár tipů a rad, jak uspořádat oslavu a jaké dárky pořídit k prvním narozeninám.

Prababička Josefky píše vzkaz do její knihy (kterou stále nemá dodělanou, ale alespoň máme dojemnou jednu stranu se vzkazy hostů na narozeninové oslavě :D)



Dárek od rodičů

Když se blížily první narozeniny Josefky, přemýšleli jsme s Josefem, jak k tomu přistupovat. Říkali jsme si, že hračky může dostat od ostatních členů své rodiny a od rodičů by mohla dostat něco, z čeho nebude mít teď ještě moc rozum, ale ta věc a nápad s ní bude celý její život. Něco, co bude mít přesah, nějaký příběh a co se může dědit z generace na generaci.

Dvojčatům od Martiny (Josefovy sestry) jsme k 1. narozeninám vybrali stejné šperky od 27jewellery s jejich otisky, takže každá z holčiček dostala řetízek na krk s otiskem té druhé. Pamatuju si, jaká byla legrace ukrást Martině ten dvojkočár pod záminkou, že jdeme vozit, a pak tajně snímat v Ababu prodejně otisky do připravených voskových peciček :D Tudíž prvním tipem je nějaký hezký šperk, který bude mít hodnotu. Můžete ho vyrobit třeba spolu s partnerem na workshopu. Spoustu šperkařů je pořádá.

Říkáte si, no dobrý, ale my máme kluka. I tady mám tip z minulosti. Josef byl za kmotra a vymýšleli jsme dárek. Nakonec se vybraly hodinky s věnováním, které bylo vyryté na zadní straně, a jednalo se o staré repasované Primky, takže vypadají jako nové. Josef sám jich má doma asi 8. Takže pokud máte v šuplíku u babičky hodinky, třeba po děděčkovi, bude to bomba vzpomínka a přesně ten dárek s přesahem, který bude váš syn hrdě nosit v dospělosti. Repasování starých hodinek se věnuje třeba firma ProstěPrim, kde si Josef nechává opravovat ty své poděděné.



Josefka nakonec od rodičů na svoje 1. narozeniny dostala umění. Máme obrazů a grafik plný byt a těším se, až si jednou tenhle svůj obraz odveze do svého prvního bytu, a tak s ní bude něco, na co koukala celý život doma. Sama mám taky takový obraz (kulatý s Ježíškem a svatou rodinou) nad naší postelí. Měla jsem ho na očích celé dětství na chalupě a teď se mnou cestuje, kamkoli se přestěhuju. V případě Josefky jsme vybírali jsme docela rychle. Už dlouho pokukujeme po obrazu od Lu Skřivánkové. Zašli jsme k ní do ateliéru a vybrali společně s Josefkou menší čtvercový obraz. Až při předání jsme zjistili, že se jmenuje Everlasting love, což je dokonalé.

Kdyby Josefce bylo někdy nejhůř, může ho střelit třeba v pořadu Poklady z půdy :D Do doby, než se odstěhuje, bude dělat radost i nám s Josefem :D



Kde umění najít? Koukněte na youngrealart.com a vybírejte. Zde jsem našla třeba obraz pro ségru k narozeninám.


Tady je pár jmen, které se líbí mně: David Hanvald, Dominika Žáková, Lu Skřivánková, Antonie Stanová, Patrik Krissak, Jan Gemrot, Renata Czikorová, Marek Ehrenberger, Denisa Krausová, David Čáp, Michaela Červená, David Krňanský, Jan Kaláb … postupně budu doplňovat, protože je jich opravdu spoustu a do umění od mladých autorů se vyplatí investovat!
 



Dárky od rodiny

Doporučila bych všema deseti appku VOLO, do které se snadno nahází odkazy na dárky, které vám padnou do oka v průběhu roku. Rodina a kamarádi si pak mohou dané dárky rezervovat, takže zmizí pro ostatní ze seznamu a vy nevidíte, kdo si jej zamluvil. Sama aplikaci používám i pro ukládání dárků pro sebe.

Co dostala Josefka od rodiny:

Kočárek
Kočárek jsem hledala dlouho, nelíbí se mi ty, které vypadají jako opravdové, jen zmenšené kočáry, a dřevěné mi přijdou těžké a nedá se s nimi moc chodit ven. Chtěla jsem nějaký, který bude lehký a odolný. Nejvíc se mi líbí takové retro, kovové, které máme na Vysočině. Je jim tak 30 let a pořád vypadají skvěle. Proč už se nic takového nevyrábí? Nakonec moje mamka našla tenhle kovovoplastový a je skvělý. Velký tak akorát pro malou roční holčičku a lehký na výlety z bytu.

Panenka
Babička chtěla pořídit panenku, kterou jsme společně viděly na Minifestivalu, ještě když jsem byla těhotná. Jednalo se o tu voňavou Minikane. Doma pak vymyslela spoustu oblečků a upletla jí i svetr a ušila kabát :D Je to od babičky opravdu výkon, protože ruční práce nesnáší :D Takže takový tip pro vaši prababičku nebo babičku… třeba ji to bavit bude a zase je v tom kousek něčeho navíc, co se nedá koupit.

 

Dědaboard
Jen tak jsem jednou před taťkou plácla, že by Josefce mohl vyrobit takovou tu aktivity board. No a on ji opravdu vytvořil a výsledek je dokonalý. Miluje to. Dá se tam zvonit na zvonek nebo si pustit větrák (taťka je elektrikář, haha).

 


Učící věž
Od Josefových rodičů dostala Josefka učící věž. Vybrala jsem tu od Utukutu a Gábi (majitelka) mi udělala i barevnost na míru, pěkně divokou fialovooranžovou kombinaci :D Je skvělá. Josefa teď nejí jinak než vestoje na této věži :D



Duha
Od tetičky Niky dostala Josefka tuhle Grims duhu. Přijde mi boží. Všechno od této značky je skvělé na otevřenou hru. Může to být ohrádka, houpačka, stavebnice, dráha pro kuličky - prostě cokoliv, co dítě napadne. Miluju tyto hračky, které nemají předem určeno, jak si s nimi hrát. Lze je kombinovat s kostkami i legem.

Stappelstain kameny
Od tetičky Martiny dostala tyhle bombastické kameny Stappelstain. Jedná se o sadu Inside a ještě plánuju k Vánocům dokoupit 2 velké kameny, do kterých bude pasovat tato menší sada. Opět jsou vhodné na cokoliv, co vymyslíte. Do vany jako lodičky, vytvoří se s nimi dráha po pokoji, skvěle se kombinují s houpačkou Utukutu (která je taky super tipem na dárek k 1. narozeninám), můžete do nich třídit kostičky podle barev, je to klobouček, je to houpačka pro panenku… je to milion věcí, a navíc vypadají v pokojíčku prostě skvěle :D

 



Co vybrat u Ababu jako tipy na dárky pro kamarády nebo rodinu?
Nezdá se o to, ale většinu věcí od Ababu miminko využije až po 1. roku. Muchláček i kamarád je začnou zajímat více až po prvním roce věku. Do té doby sedí v postýlce a čekají, až svého majitele osloví. Takže se nebojte kupovat tyhle kámoše až k 1. narozeninám.

Dále se dobře hodí sada prostírka a hrneček. Dítko začíná pořádně stolovat a tohle budou perfektní kámoši ke stolu. Hrnečku se nebojte! Je odolný a pití z něj zvládne i opravdu malé dítě. Dál využijete třeba tip na batůžek, který má poutka na zamotání a nepadá z ramen. Ababůk knížku v kombinaci s polštářkem si na seznam taky můžete připsat a neuděláte chybu.


 



Jaký dort?

Prohledala jsem internet a našla spoustu dortů pro malé děti. Nakonec jsem došla k závěru, že je podle mě blbost dělat se s celým obřím dortem, který nebude chutnat nikomu a vyhodí se. Udělala jsem tedy dort podle Kačky z kuchařky My Cooking Diary, ale přidala jsem do něj trochu cukru. Stejně si do něj dítko jen dloubne a nesní skoro nic. Myslím, že na narozeniny neuškodí dát mu jednou za rok něco lepšího :D Posílám pár pěkných dortů, které jsem si uložila na Pinterestu.

 



Výzdoba a oslava?

Přemýšlela jsem, jak vkusně a minimalisticky vyzdobit náš byt. Nakonec jsem koupila dvě barvy krepáku a s pomocí dvou dlouhých pruhů zamotaných do spirály jsem udělala takovou girlandu po celém bytě. Výzdoba asi za 20 korun a jakou udělá parádu, že? :D

Tip: Ty celofánové jedničky se pak nebojte předat někomu dalšímu, nebo je nabídnout na Vinted. Jdou vyfouknout a jsou jako nové, proto je škoda je vyhazovat.

 



Skvělý nápad, který jsem viděla na Pinterestu, je zakomponovat do výzdoby fotky miminka. Třeba vytvořit zápich do dortíků, girlandu nebo například jako my, vytisknout trička pro hosty :D Josef měl parádní nápad a udělal celé rodině, každému hostu na oslavě tričko s fotkou Josefky. Ta z toho pak byla úplně fascinovaná :D Trička dělá můj kamarád s firmou Motovidlo.

 


 



Druhá oslava pro kamarády

Josefka má spoustu mini kámošů (ještě to moc nevnímá, ale má, haha) a byla by škoda první narozeniny neoslavit i s nimi. Půjčili jsme si od kamaráda skákací hrad a proměnili naši zahradu v Ababu na další oslavu. Výzdobu jsem jen přesunula mezi stromy a z palet vyrobila stůl pro děti. Pokud sháníte palety, máme jich v Ababu hodně, takže si klidně napište a věnuji :D Stačí na ni dát ubrus, nějaké koberce na trávu, na ně polštářky a máte boží stůl pro malé děti.

 

 

Dalším tipem na oslavu je dočasné tetování (vyrábíme tradičně zde). Je to taková naše tradice, děláme tyhle tetovačky na svatby kamarádů. Namalujeme různé motivy a necháme vyrobit spoustu tetovaček. Může to být dobrý nápad i na dětskou oslavu, nechat je namalovat třeba staršího sourozence apod. 

 



Tak a to je asi vše, co jsem chtěla sepsat k tipům na první narozeniny miminka. Snad vám článek pomůže v plánování a při rozhodování, jaké dárky si napsat do seznamu.

Přeju krásné narozeniny všem miminkům a vám pevné nervy při krocení příbuzných s počtem darů!
 

Kamarád / Kočička Kamarád / Kočička

Kamarád / Kočička

Nohatý kamarád do nejmenších rukou. Ideální parťák na uspávání miminka i větších dětí. Je neocenitelným kamarádem pro zklidnění dětí, pomáhá navodit pocit bezpečí a pohody. Hebké bambusové froté na nožičkách zvládne utišit a zabavit každé miminko. Bambus je přirozeně antiseptický, super savý a uschne závratnou rychlostí. Úzké nohy se snadno uchopují i miminkům.Plyšák se tak stane prvním nerozlučným kamarádem vašeho dítěte. Díky kvalitnímu zpracování vydrží se svým malým majitelem od kolébky až do školky. Info k barevnosti produktu: Barva je do šedofialova. Odpovídá produktovým fotkám na bílém pozadí.   Jsem šitý v České republice za férových podmínek. Autorský potisk je navržený Jitkou, autorkou Ababu. Kvalitní materiály a přesné šití zaručují, že vydržím i pro další miminka v rodině. Tisk na látce je nesmrtelný. Mám certifikát pro miminka. Hračka splňuje veškeré normy EU pro děti od 0 let.

890 Kč
skladem
Kamarád / Myška Kamarád / Myška

Kamarád / Myška

Nohatý kamarád do nejmenších rukou. Ideální parťák na uspávání miminka i větších dětí. Je neocenitelným kamarádem pro zklidnění dětí, pomáhá navodit pocit bezpečí a pohody. Hebké bambusové froté na nožičkách zvládne utišit a zabavit každé miminko. Bambus je přirozeně antiseptický, super savý a uschne závratnou rychlostí. Úzké nohy se snadno uchopují i miminkům. Plyšák se tak stane prvním nerozlučným kamarádem vašeho dítěte. Díky kvalitnímu zpracování vydrží se svým malým majitelem od kolébky až do školky.   Jsem šitý v České republice za férových podmínek. Autorský potisk je navržený Jitkou, autorkou Ababu. Kvalitní materiály a přesné šití zaručují, že vydržím i pro další miminka v rodině. Tisk na látce je nesmrtelný. Mám certifikát pro miminka. Hračka splňuje veškeré normy EU pro děti od 0 let.

890 Kč
Předobjednávka, zboží došíváme.
Kamarád / Medvídek Kamarád / Medvídek

Kamarád / Medvídek

Nohatý kamarád do nejmenších rukou. Ideální parťák na uspávání miminka i větších dětí. Je neocenitelným kamarádem pro zklidnění dětí, pomáhá navodit pocit bezpečí a pohody. Hebké bambusové froté na nožičkách zvládne utišit a zabavit každé miminko. Bambus je přirozeně antiseptický, super savý a uschne závratnou rychlostí. Úzké nohy se snadno uchopují i miminkům. Plyšák se tak stane prvním nerozlučným kamarádem vašeho dítěte. Díky kvalitnímu zpracování vydrží se svým malým majitelem od kolébky až do školky. Jsem šitý v České republice za férových podmínek. Autorský potisk je navržený Jitkou, autorkou Ababu. Kvalitní materiály a přesné šití zaručují, že vydržím i pro další miminka v rodině. Tisk na látce je nesmrtelný. Mám certifikát pro miminka. Hračka splňuje veškeré normy EU pro děti od 0 let.

890 Kč
skladem
Kamarád / Zajíček Kamarád / Zajíček

Kamarád / Zajíček

Nohatý kamarád do nejmenších rukou. Ideální parťák na uspávání miminka i větších dětí. Je neocenitelným kamarádem pro zklidnění dětí, pomáhá navodit pocit bezpečí a pohody. Hebké bambusové froté na nožičkách zvládne utišit a zabavit každé miminko. Bambus je přirozeně antiseptický, super savý a uschne závratnou rychlostí. Úzké nohy se snadno uchopují i miminkům. Plyšák se tak stane prvním nerozlučným kamarádem vašeho dítěte. Díky kvalitnímu zpracování vydrží se svým malým majitelem od kolébky až do školky.   Jsem šitý v České republice za férových podmínek. Autorský potisk je navržený Jitkou, autorkou Ababu. Kvalitní materiály a přesné šití zaručují, že vydržím i pro další miminka v rodině. Tisk na látce je nesmrtelný. Mám certifikát pro miminka. Hračka splňuje veškeré normy EU pro děti od 0 let.

890 Kč
skladem
Kamarád / Liška Kamarád / Liška

Kamarád / Liška

Nohatý kamarád do nejmenších rukou. Ideální parťák na uspávání miminka i větších dětí. Je neocenitelným kamarádem pro zklidnění dětí, pomáhá navodit pocit bezpečí a pohody. Hebké bambusové froté na nožičkách zvládne utišit a zabavit každé miminko. Bambus je přirozeně antiseptický, super savý a uschne závratnou rychlostí. Úzké nohy se snadno uchopují i miminkům. Plyšák se tak stane prvním nerozlučným kamarádem vašeho dítěte. Díky kvalitnímu zpracování vydrží se svým malým majitelem od kolébky až do školky.   Jsem šitý v České republice za férových podmínek. Autorský potisk je navržený Jitkou, autorkou Ababu. Kvalitní materiály a přesné šití zaručují, že vydržím i pro další miminka v rodině. Tisk na látce je nesmrtelný. Mám certifikát pro miminka. Hračka splňuje veškeré normy EU pro děti od 0 let.

890 Kč
skladem
Kamarád / Jezevec Kamarád / Jezevec

Kamarád / Jezevec

Nohatý kamarád do nejmenších rukou. Ideální parťák na uspávání miminka i větších dětí. Je neocenitelným kamarádem pro zklidnění dětí, pomáhá navodit pocit bezpečí a pohody. Hebké bambusové froté na nožičkách zvládne utišit a zabavit každé miminko. Bambus je přirozeně antiseptický, super savý a uschne závratnou rychlostí. Úzké nohy se snadno uchopují i miminkům. Plyšák se tak stane prvním nerozlučným kamarádem vašeho dítěte. Díky kvalitnímu zpracování vydrží se svým malým majitelem od kolébky až do školky. Na zadní straně jezevce najdete nové světle šedé froté. POZOR: Jezevčí kámoši se nesmí prát v ruce. Může pak dojít k flekatění černého potisku. Vždy celý produkt prát jen v pračce na 30°.   Jsem šitý v České republice za férových podmínek. Autorský potisk je navržený Jitkou, autorkou Ababu. Kvalitní materiály a přesné šití zaručují, že vydržím i pro další miminka v rodině. Tisk na látce je nesmrtelný. Mám certifikát pro miminka. Hračka splňuje veškeré normy EU pro děti od 0 let.

890 Kč
skladem
Batůžek / Medvídek Batůžek / Medvídek

Batůžek / Medvídek

Heboučký batůžek na první poklady. Ideální na výlety pro předškolní děti. Ušatý parťák do školky a na všechna dobrodružství tam venku! Schová přezůvky nebo třeba všechny posbírané kamínky od moře. Délku provázku můžete snadno regulovat uzlíkem uvnitř batůžku, na zadní straně je průchodka. Menší děti mohou batůžek nosit vpředu se zapínáním a nebude jim padat z ramen. Heboučké bambusové froté v batůžku zachytí všechny nečistoty a nehody.   Jsem šitý v České republice za férových podmínek. Autorský potisk je navržený Jitkou, autorkou Ababu. Kvalitní materiály a přesné šití zaručují, že vydržím i pro další děti v rodině. Tisk na látce je nesmrtelný.  

690 Kč
skladem
Batůžek / Liška Batůžek / Liška

Batůžek / Liška

Heboučký batůžek na první poklady. Ideální na výlety pro předškolní děti. Ušatý parťák do školky a na všechna dobrodružství tam venku! Schová přezůvky nebo třeba všechny posbírané kamínky od moře. Délku provázku můžete snadno regulovat uzlíkem uvnitř batůžku, na zadní straně je průchodka. Menší děti mohou batůžek nosit vpředu se zapínáním a nebude jim padat z ramen. Heboučké bambusové froté v batůžku zachytí všechny nečistoty a nehody.   Jsem šitý v České republice za férových podmínek. Autorský potisk je navržený Jitkou, autorkou Ababu. Kvalitní materiály a přesné šití zaručují, že vydržím i pro další děti v rodině. Tisk na látce je nesmrtelný.  

690 Kč
skladem
Batůžek / Kočička Batůžek / Kočička

Batůžek / Kočička

Heboučký batůžek na první poklady. Ideální na výlety pro předškolní děti. Ušatý parťák do školky a na všechna dobrodružství tam venku! Schová přezůvky nebo třeba všechny posbírané kamínky od moře. Délku provázku můžete snadno regulovat uzlíkem uvnitř batůžku, na zadní straně je průchodka. Menší děti mohou batůžek nosit vpředu se zapínáním a nebude jim padat z ramen. Heboučké bambusové froté v batůžku zachytí všechny nečistoty a nehody.   Jsem šitý v České republice za férových podmínek. Autorský potisk je navržený Jitkou, autorkou Ababu. Kvalitní materiály a přesné šití zaručují, že vydržím i pro další děti v rodině. Tisk na látce je nesmrtelný.  

690 Kč
skladem
Batůžek / Zajíček Batůžek / Zajíček

Batůžek / Zajíček

Heboučký batůžek na první poklady. Ideální na výlety pro předškolní děti. Ušatý parťák do školky a na všechna dobrodružství tam venku! Schová přezůvky nebo třeba všechny posbírané kamínky od moře. Délku provázku můžete snadno regulovat uzlíkem uvnitř batůžku, na zadní straně je průchodka. Menší děti mohou batůžek nosit vpředu se zapínáním a nebude jim padat z ramen. Heboučké bambusové froté v batůžku zachytí všechny nečistoty a nehody.   Jsem šitý v České republice za férových podmínek. Autorský potisk je navržený Jitkou, autorkou Ababu. Kvalitní materiály a přesné šití zaručují, že vydržím i pro další děti v rodině. Tisk na látce je nesmrtelný.  

690 Kč
skladem
Batůžek / Jezevec Batůžek / Jezevec

Batůžek / Jezevec

Heboučký batůžek na první poklady. Ideální na výlety pro předškolní děti. Ušatý parťák do školky a na všechna dobrodružství tam venku! Schová přezůvky nebo třeba všechny posbírané kamínky od moře. Délku provázku můžete snadno regulovat uzlíkem uvnitř batůžku, na zadní straně je průchodka. Menší děti mohou batůžek nosit vpředu se zapínáním a nebude jim padat z ramen. Heboučké bambusové froté v batůžku zachytí všechny nečistoty a nehody. POZOR: Jezevčí kámoši se nesmí prát v ruce. Může pak dojít k flekatění černého potisku. Vždy celý produkt prát jen v pračce na 30. Jsem šitý v České republice za férových podmínek. Autorský potisk je navržený Jitkou, autorkou Ababu. Kvalitní materiály a přesné šití zaručují, že vydržím i pro další děti v rodině. Tisk na látce je nesmrtelný.  

690 Kč
skladem
Batůžek / Myška Batůžek / Myška

Batůžek / Myška

Heboučký batůžek na první poklady. Ideální na výlety pro předškolní děti. Ušatý parťák do školky a na všechna dobrodružství tam venku! Schová přezůvky nebo třeba všechny posbírané kamínky od moře. Délku provázku můžete snadno regulovat uzlíkem uvnitř batůžku, na zadní straně je průchodka. Menší děti mohou batůžek nosit vpředu se zapínáním a nebude jim padat z ramen. Heboučké bambusové froté v batůžku zachytí všechny nečistoty a nehody.   Jsem šitý v České republice za férových podmínek. Autorský potisk je navržený Jitkou, autorkou Ababu. Kvalitní materiály a přesné šití zaručují, že vydržím i pro další děti v rodině. Tisk na látce je nesmrtelný.  

690 Kč
skladem
Neplecháček / Liška Neplecháček / Liška

Neplecháček / Liška

Hrneček pro malé i velké z českého porcelánu, na kterém je ručně dekorovaná autorská ilustrace. ABABU hrneček sice vypadá jako plecháček, ale je to Neplecháček! Hrnek pro děti i dospělé kompletně vyrobený v Čechách s hravým potiskem, který zvládne myčku a odolá kdejakému škrábnutí. Ideální na kakao, ranní čaj nebo kapučíno. Po dopití nápoje se vám za odměnu ukáže zvířátko s otevřenýma očima na dně hrnečku. Po natočení uší v ruce se odhalí potisk na spodní části hrnečku. Uvnitř pak najdete ještě ABABU logo na vnitřní straně hrnku. Potisky jsou záměrně otočené všechny na uživatele hrnečku, proč tomu tak je si můžete přečíst v článku: Jak Jitka k Neplecháčkům přišla.   Jsem vyrobený v České republice za férových podmínek. Autorský potisk je navržený Jitkou, autorkou Ababu a ručně dekorovaný. Vysoký výpal zaručuje, že vydržím i pro další generace v rodině. Tisk na hrnečku je nesmrtelný.

450 Kč
skladem
Neplecháček / Medvídek Neplecháček / Medvídek

Neplecháček / Medvídek

Hrneček pro malé i velké z českého porcelánu, na kterém je ručně dekorovaná autorská ilustrace. ABABU hrneček vypadá jako plecháček, ale je to Neplecháček! Hrnek pro děti i dospělé kompletně vyrobený v Čechách s hravým potiskem, který zvládne myčku a odolá kdejakému škrábnutí. Ideální na kakao, ranní čaj nebo kapučíno. Po dopití nápoje se vám za odměnu ukáže na dně zvířátko s otevřenýma očima. Po natočení hrnku v ruce se odhalí potisk na spodní části hrnečku. Nechybí ani ABABU logo na vnitřní straně hrnku. Potisky jsou záměrně otočené všechny na uživatele hrnečku, proč tomu tak je a jak Neplecháček vznikal si můžete přečíst v článku: Jak Jitka k Neplecháčkům přišla   Jsem vyrobený v České republice za férových podmínek. Autorský potisk je navržený Jitkou, autorkou Ababu a je ručně dekorovaný. Vysoký výpal zaručuje, že vydržím i pro další generace v rodině. Tisk na hrnečku je nesmrtelný.

450 Kč
skladem
Neplecháček / Zajíček Neplecháček / Zajíček

Neplecháček / Zajíček

Hrneček pro malé i velké z českého porcelánu, na kterém je ručně dekorovaná autorská ilustrace. ABABU hrneček vypadá jako plecháček, ale je to Neplecháček! Hrnek pro děti i dospělé kompletně vyrobený v Čechách s hravým potiskem, který zvládne myčku a odolá kdejakému škrábnutí. Ideální na kakao, ranní čaj nebo kapučíno. Po dopití nápoje se vám za odměnu ukáže na dně zvířátko s otevřenýma očima. Po natočení hrnku v ruce se odhalí potisk na spodní části hrnečku. Nechybí ani ABABU logo na vnitřní straně hrnku. Potisky jsou záměrně otočené všechny na uživatele hrnečku, proč tomu tak je a jak Neplecháček vznikal si můžete přečíst v článku: Jak Jitka k Neplecháčkům přišla   Jsem vyrobený v České republice za férových podmínek. Autorský potisk je navržený Jitkou, autorkou Ababu a je ručně dekorovaný. Vysoký výpal zaručuje, že vydržím i pro další generace v rodině. Tisk na hrnečku je nesmrtelný.

450 Kč
skladem
Neplecháček / Jezevec Neplecháček / Jezevec

Neplecháček / Jezevec

Hrneček pro malé i velké z českého porcelánu, na kterém je ručně dekorovaná autorská ilustrace. ABABU hrneček vypadá jako plecháček, ale je to Neplecháček! Hrnek pro děti i dospělé kompletně vyrobený v Čechách s hravým potiskem, který zvládne myčku a odolá kdejakému škrábnutí. Ideální na kakao, ranní čaj nebo kapučíno. Po dopití nápoje se vám za odměnu ukáže na dně zvířátko s otevřenýma očima. Po natočení hrnku v ruce se odhalí potisk na spodní části hrnečku. Nechybí ani ABABU logo na vnitřní straně hrnku. Potisky jsou záměrně otočené všechny na uživatele hrnečku, proč tomu tak je a jak Neplecháček vznikal si můžete přečíst v článku: Jak Jitka k Neplecháčkům přišla   Jsem vyrobený v České republice za férových podmínek. Autorský potisk je navržený Jitkou, autorkou Ababu a je ručně dekorovaný. Vysoký výpal zaručuje, že vydržím i pro další generace v rodině. Tisk na hrnečku je nesmrtelný.

450 Kč
skladem
Neplecháček / Myška Neplecháček / Myška

Neplecháček / Myška

Hrneček pro malé i velké z českého porcelánu, na kterém je ručně dekorovaná autorská ilustrace. ABABU hrneček vypadá jako plecháček, ale je to Neplecháček! Hrnek pro děti i dospělé kompletně vyrobený v Čechách s hravým potiskem, který zvládne myčku a odolá kdejakému škrábnutí. Ideální na kakao, ranní čaj nebo kapučíno. Po dopití nápoje se vám za odměnu ukáže na dně zvířátko s otevřenýma očima. Po natočení hrnku v ruce se odhalí potisk na spodní části hrnečku. Nechybí ani ABABU logo na vnitřní straně hrnku. Potisky jsou záměrně otočené všechny na uživatele hrnečku, proč tomu tak je a jak Neplecháček vznikal si můžete přečíst v článku: Jak Jitka k Neplecháčkům přišla   Jsem vyrobený v České republice za férových podmínek. Autorský potisk je navržený Jitkou, autorkou Ababu a je ručně dekorovaný. Vysoký výpal zaručuje, že vydržím i pro další generace v rodině. Tisk na hrnečku je nesmrtelný.

450 Kč
skladem
Neplecháček / Kočička Neplecháček / Kočička

Neplecháček / Kočička

Hrneček pro malé i velké z českého porcelánu, na kterém je ručně dekorovaná autorská ilustrace. ABABU hrneček vypadá jako plecháček, ale je to Neplecháček! Hrnek pro děti i dospělé kompletně vyrobený v Čechách s hravým potiskem, který zvládne myčku a odolá kdejakému škrábnutí. Ideální na kakao, ranní čaj nebo kapučíno. Po dopití nápoje se vám za odměnu ukáže na dně zvířátko s otevřenýma očima. Po natočení hrnku v ruce se odhalí potisk na spodní části hrnečku. Nechybí ani ABABU logo na vnitřní straně hrnku. Potisky jsou záměrně otočené všechny na uživatele hrnečku, proč tomu tak je a jak Neplecháček vznikal si můžete přečíst v článku: Jak Jitka k Neplecháčkům přišla   Jsem vyrobený v České republice za férových podmínek. Autorský potisk je navržený Jitkou, autorkou Ababu a je ručně dekorovaný. Vysoký výpal zaručuje, že vydržím i pro další generace v rodině. Tisk na hrnečku je nesmrtelný.

450 Kč
skladem
Rozkládací knížka / Ababůk Rozkládací knížka / Ababůk

Rozkládací knížka / Ababůk

Vyklápěcí leporelo pro miminka i větší děti. 24 pevných stran plných zajímavostí a českých ilustrací.  Po knížce s příběhy o našich hrdinech z Ababu jsem snila dlouho předlouho. Její vývoj, ladění ilustrací a výroba trvala spoustu času, ale určitě to celé stálo za to! Povedlo se a teď může být Ababůk i u vás doma! Na 24 pevných stranách najdou malí čtenáři krátké zajímavosti o zvířátkách a po otočení vyklápěcích okének můžou odhalit jejich nory, jiné roční období nebo třeba pokračování příběhu. Knížka je vhodná i pro úplná miminka, která budou se zaujetím zkoumat jednotlivé listy. Leporelo se díky svému vyššímu tvaru a pevným listům dá skvěle postavit třeba do rohu postýlky nebo na hrací dečku. Starší děťátko může hledat v knížce různé detaily a poslouchat příběhy o skutečných zvířatech. Děti, co zvládnou už nějaké to písmenko, mohou s pomocí rodičů zkoušet číst samy. Písmena jsou velká a snadno se čtou.   Celá výroba a tisk probíhá v České republice Jedná se o ruční výrobu (každá knížka projde pod 12 páry rukou) Je plná českých ilustrací od Patrika Antczaka Na každé stránce vyklápěcí okénka Laminované stránky z pevného kartonu vydrží i pro další generace

650 Kč
skladem
Sada 12 magnetek / Ababůk Sada 12 magnetek / Ababůk

Sada 12 magnetek / Ababůk

Sada 12 magnetek s motivy zvířátek z naší knížky Ababůk. Děti milují magnety. S těmito se navíc dá hrát super hra! Najděte všechny obrázky z magnetek uvnitř knížky. Ilustrace od Patrika Antczaka. magnetická fólie 0,6 mm každé Ababu zvířátko je na magnetkách dvakrát (2x kočička, 2x medvídek, 2x jezevec, 2x liška, 2x myška, 2x zajíček) kulaté rohy 60 x 60 mm

180 Kč
skladem
Omalovánky / Ababůk Omalovánky / Ababůk

Omalovánky / Ababůk

Omalovánky s motivy zvířátek z naší knížky Ababůk. Všechny ilustrace do knížky vznikaly kresbou černou fixou na papír. Byla by škoda tyto první kresby nevyužít. A tak vznikly tyto skvělé omalovánky s ilustracemi od Patrika Antczaka. 290 x 140 mm (stejný rozměr jako Ababůk) 80 g nenatíraný papír - dobře se na něj kreslí pastelkami i fixami 13 obrázků na dvoustranách k vybarvení

50 Kč
skladem
Prostírka / Liška Prostírka / Liška

Prostírka / Liška

Ušaté prostírání z kvalitního vinylu s certifikací pro bezpečné stolování i těch nejmenších. Má protiskluzový gravírovaný povrch, neklouže a je snadno omyvatelná. Dobře poslouží i jako ochranná podložka na kreativní tvoření. Oblíbené zvířátko z Ababu se stane společníkem při jídle i ochráncem vašeho stolu. Děti se snadno naučí návykům správného stolování a budou se na společné chvíle u jídla těšit. Tak hurá ke stolu! Na prostírce je z technologických důvodů malá změna na grafice - štítek je ve stejné barvě s kontrastním logem.   Jsem vyrobena v České republice za férových podmínek. Autorský potisk je navržený Jitkou, autorkou Ababu. Kvalitní materiál z PVC je dobře omyvatelný a odolný vůči skvrnám a oděru. Mám certifikát pro styk s potravinami, splňuji veškeré normy EU pro děti od 0 let.

550 Kč
skladem
Prostírka / Medvídek Prostírka / Medvídek

Prostírka / Medvídek

Ušaté prostírání z kvalitního vinylu s certifikací pro bezpečné stolování i těch nejmenších. Má protiskluzový gravírovaný povrch, neklouže a je snadno omyvatelná. Dobře poslouží i jako ochranná podložka na kreativní tvoření. Oblíbené zvířátko z Ababu se stane společníkem při jídle i ochráncem vašeho stolu. Děti se snadno naučí návykům správného stolování a budou se na společné chvíle u jídla těšit. Tak hurá ke stolu! Na prostírce je z technologických důvodů malá změna na grafice - štítek je ve stejné barvě s kontrastním logem.   Jsem vyrobena v České republice za férových podmínek. Autorský potisk je navržený Jitkou, autorkou Ababu. Kvalitní materiál z PVC je dobře omyvatelný a odolný vůči skvrnám a oděru. Mám certifikát pro styk s potravinami, splňuji veškeré normy EU pro děti od 0 let.

550 Kč
Není skladem
Prostírka / Zajíček Prostírka / Zajíček

Prostírka / Zajíček

Ušaté prostírání z kvalitního vinylu s certifikací pro bezpečné stolování i těch nejmenších. Má protiskluzový gravírovaný povrch, neklouže a je snadno omyvatelná. Dobře poslouží i jako ochranná podložka na kreativní tvoření. Oblíbené zvířátko z Ababu se stane společníkem při jídle i ochráncem vašeho stolu. Děti se snadno naučí návykům správného stolování a budou se na společné chvíle u jídla těšit. Tak hurá ke stolu! Na prostírce je z technologických důvodů malá změna na grafice - štítek je ve stejné barvě s kontrastním logem.   Jsem vyrobena v České republice za férových podmínek. Autorský potisk je navržený Jitkou, autorkou Ababu. Kvalitní materiál z PVC je dobře omyvatelný a odolný vůči skvrnám a oděru. Mám certifikát pro styk s potravinami, splňuji veškeré normy EU pro děti od 0 let.

550 Kč
skladem
Prostírka / Jezevec Prostírka / Jezevec
- 10 %

Prostírka / Jezevec

Ušaté prostírání z kvalitního vinylu s certifikací pro bezpečné stolování i těch nejmenších. Má protiskluzový gravírovaný povrch, neklouže a je snadno omyvatelná. Dobře poslouží i jako ochranná podložka na kreativní tvoření. Oblíbené zvířátko z Ababu se stane společníkem při jídle i ochráncem vašeho stolu. Děti se snadno naučí návykům správného stolování a budou se na společné chvíle u jídla těšit. Tak hurá ke stolu! Na prostírce je z technologických důvodů malá změna na grafice - štítek je ve stejné barvě s kontrastním logem.   Jsem vyrobena v České republice za férových podmínek. Autorský potisk je navržený Jitkou, autorkou Ababu. Kvalitní materiál z PVC je dobře omyvatelný a odolný vůči skvrnám a oděru. Mám certifikát pro styk s potravinami, splňuji veškeré normy EU pro děti od 0 let.

550 Kč
495 Kč
skladem
Prostírka / Myška Prostírka / Myška

Prostírka / Myška

Ušaté prostírání z kvalitního vinylu s certifikací pro bezpečné stolování i těch nejmenších. Má protiskluzový gravírovaný povrch, neklouže a je snadno omyvatelná. Dobře poslouží i jako ochranná podložka na kreativní tvoření. Oblíbené zvířátko z Ababu se stane společníkem při jídle i ochráncem vašeho stolu. Děti se snadno naučí návykům správného stolování a budou se na společné chvíle u jídla těšit. Tak hurá ke stolu! Na prostírce je z technologických důvodů malá změna na grafice - štítek je ve stejné barvě s kontrastním logem.   Jsem vyrobena v České republice za férových podmínek. Autorský potisk je navržený Jitkou, autorkou Ababu. Kvalitní materiál z PVC je dobře omyvatelný a odolný vůči skvrnám a oděru. Mám certifikát pro styk s potravinami, splňuji veškeré normy EU pro děti od 0 let.

550 Kč
Není skladem
Prostírka / Kočička Prostírka / Kočička

Prostírka / Kočička

Ušaté prostírání z kvalitního vinylu s certifikací pro bezpečné stolování i těch nejmenších. Má protiskluzový gravírovaný povrch, neklouže a je snadno omyvatelná. Dobře poslouží i jako ochranná podložka na kreativní tvoření. Oblíbené zvířátko z Ababu se stane společníkem při jídle i ochráncem vašeho stolu. Děti se snadno naučí návykům správného stolování a budou se na společné chvíle u jídla těšit. Tak hurá ke stolu! Na prostírce je z technologických důvodů malá změna na grafice - štítek je ve stejné barvě s kontrastním logem.   Jsem vyrobena v České republice za férových podmínek. Autorský potisk je navržený Jitkou, autorkou Ababu. Kvalitní materiál z PVC je dobře omyvatelný a odolný vůči skvrnám a oděru. Mám certifikát pro styk s potravinami, splňuji veškeré normy EU pro děti od 0 let.

550 Kč
skladem