Roušky k objednávce!

Novinky

Dodatek k 17. dubnu:

Roušky nám už měsíc dost zdržují výrobu, protože příval objednávek je v posledních dnech neuvěřitelný a já jsem za ně vděčná jako nikdy. Aby bylo co prodávat, musí Pavla začít vyrábět i hračky :). Od 17. dubna tedy roušky již nebudeme přidávat. Snad už všichni máte tu svou doma :)


 

Doba je šílená a já přemýšlela, jak pomoci Ababu a taky vám všem. Hned jak začalo tohle šílenství, jsem si uvědomila, jak se to asi odrazí na ekonomice, financích nás všech a jak jsou hračky a zboží, které prodávám nejsou tak důležité jako potraviny a uhrazení nájmu...

Jelikož mám k dispozici šikovné ruce mojí švadlenky, která pro vás vyrábí všechny šité věci, rozhodla jsem se jí trochu přetransformovat na rouškovýrobu. Několik dní už vymýšlíme vhodný střih a sháním látky po všech čertech (všechny velkoobchody už jsou vykoupené). Řekla jsem si, že budu ke každé objednávce přidávat roušku, zvýší se tak snad i zájem o zboží v téhle hrůza době a rouška pomůže překonat to co nejdříve. Protože moje rouška chrání tebe a tvoje zase mě!
 

 

Ukazuje se, jak skvělé mám dodavatele. Obepsala jsem všechny, kdo mají 100% bavlnu. Jedna firma na potisk látek mi dokonce poslala celou roli puntíkaté látky z nepovedené zakázky zdarma! Možná zrovna vy budete mít z této látky vnitřní stranu roušky.

 

 

Jak rouška bude vypadat?

Zkoušelo se spoustu druhů, po internetu koluje plno střihů, takže máme nyní mix všech pokusů v dílně a budeme je postupne rozesílat do balíčků. Snažíme se na přední stranu roušky dávat neutrální jednobarevnou látku (i v době nouze můžeme venku vypadat trochu normálně) a dovnitř roušky dáváme nějakou veselou, strakatou (protože rozstříhat se musí všechno..). Rouška je tedy ze dvou vrstev 100% bavlny a má na stranách tunýlky. Do těch si můžete přidat gumičky nebo třeba tkaničku (viz. obrázek). Gumičky jsou nyní nedostatkové zboží stejně jako antivirové gely a další ochranné pomůcky, proto jsem přistoupila k tomuto nápadu. Využít se dá i staré tričko nebo třeba punčocháče (nastříháním proužků získáte elastické provázek). Tkaničku můžete vytáhnout z mikiny nebo tepláků. Po ukončení krize si je tam zas můžete vrátit :)

 

Jak je tedy budeme rozdělovat?

K nákupům nad 300,- přidáme 1 roušku a k nákupu nad 1 800,- přidáme rovnou dvě. Pokud máte nějakou preferenci (třeba, že je rouška pro manžela) napište nám to prosím do poznámky k objednávce. Pokud třeba sami doma šijete, napište nám, že roušku nepotřebujete a my jí hodíme do balíčku někomu, kdo šít neumí :) Kapacitu na šití roušek na zakázku a nebo prodeji roušek přímo na e-shopu bohužel už nemám :/ Mám jen jednu švadlenu a potřebuji aby tento měsíc ušila i nějaké hračky, aby bylo co prodávat...

 

 

Střihy volně ke stažení v PDF

Jelikož jsem sama hledala jak blázen všude možně střihy, posílám odkazy:

 

Snad vám udělá radost! Držte se a snad se brzo sejdeme osobně v Ababu Místě!