Deník Právo

Deník Právo

Napsali o Ababu

Krátký rozhovor v deníku Právo

Nic nekupuj - recykluj!

Nic nekupuj - recykluj!

Myšlenky, O Ababu

Otázku ekologie a odpadů řeším už nějaký ten pátek a strašně mě štve každý igeliťák, který si musím vzít na pečivo. Pořád inovuju a řeším v čem a jak posílat zboží, zda ho vůbec do něčeho balit. Přeci jen se jedná o hračky pro miminka a nemůžu je jen tak hodit do špinavé krabice a poslat. Věřím, že každá maminka je nejprve pere, ale stejně. Sepsala jsem několik mini kroků, které jsem podnikla já.

„Co budu dneska šít“ se mění na ABABU!

„Co budu dneska šít“ se mění na ABABU!

Novinky, O Ababu

Cože?! Hned se k tomu dostanu. Nejprve bych vám chtěla vyprávět proč a jak. Název Co budu dneska šít jsem vymyslela během 2 vteřin co jsem si zakládala FB stránku o šití. Netušila jsem, v co se během toho roka změní. V lednu budou tomuto projektu 2 roky a já si chtěla nadělit nějaký dárek.

Co budu dneska podnikat?

Co budu dneska podnikat?

Novinky

Dneska vám napíšu něco o úžasném projektu Prahy 7. Jmenuje se Podnikavá sedmička a pořádá jí městská část Prahy 7 a to zcela zdarma. Ideální prostředí pro začínající podnikatele nebo jako nakopnutí pro váš projekt, který ještě není ani realizovaný.

Není to hračka, aby to byla hračka!

Není to hračka, aby to byla hračka!

Novinky, O Ababu

Tohle je přesně ten moment, kdy jsem dosáhla nějakého milníku ve svém podnikání. Konečně se mi podařilo získat certifikát na hračku! Hurá, po roce zkoumání, ptaní a šetření mám konečně atesty na své hračky. Ano, už jim mohu říkat hračky! Nedokážete si představit jakou jsem měla euforii, když mi paní ze zkušebny napsala email, že hračky prošly všemi testy a že mi po dovolené vystaví certifikát :D

Konkurence, která stojí za to!

Konkurence, která stojí za to!

Myšlenky

Když se řekne konkurence, každý si hned vybaví něco negativního a to, co nikdo nechce. Já mám však na mysli něco jiného. Dneska vám chci přiblížit svět handmade tvůrců, podnikatelek a komunity, kterou začínám milovat čím dál víc! Poslední jarní markety mě přesvědčily o tom, že jsem prostě a jednoduše zabouchlá do celé té atmosféry kolem podnikání „na koleně“.

Proklaté DPH?

Proklaté DPH?

Myšlenky

Bohužel je to tak. Ano, i já se stala od 1. května plátce DPH. Kdokoli kdo chce dělat svojí značku na plný úvazek, tam dříve nebo později spadne. S tím se pojí jedna nepříjemnost a to ta, že nyní musím všechno, co vydělám pokrátit o 21%, které každý měsíc pošlu státu. To má za důsledek i nepopulární zdražení sortimentu. Bohužel to jinak nepůjde, jelikož už tak mám marže na hraně.

Kde končí inspirace a začíná kopie?

Kde končí inspirace a začíná kopie?

Myšlenky

Stejně nazvaný článek jsem publikovala na Fler profilu na začátku svého podnikání. Článek měl strašný úspěch, ale asi po měsíci byl smazán Flerem z důvodu negativní nálady (na negativní náladě k Fleru mi to opravdu pomohlo ha ha). Nyní se k tématu chci vrátit. Tady u mě na webu mi to nikdo už nesmaže, takže této možnosti přece musím využít. Narážím totiž stále na ten samý problém snad každý týden.

Kde vznikají kamarádi?

Kde vznikají kamarádi?

O Ababu

Kdo vyrábí všechny kamarády a ušité výrobky? S Pavlou se známe a spolupracujeme na různých projektech už asi 4 roky. Když se začala rozjíždět poptávka po ušitých výrobcích neváhala jsem a hned věděla, kdo je pro mě bude vyrábět. Pavla je můj poklad, najít švadlenku, která je takhle pečlivá, spolehlivá a ochotná je skoro nemožné. Byla jsem za ní po delší době osobně před Dyzajn Marketem. Tady je malá fotoukázka z výroby :)

Starty - Reportáž z dílny

Starty - Reportáž z dílny

Napsali o Ababu

Měla jsem na návštěvě v dílně studenty Vyšší odborné školy publicistiky. Natáčeli reportáž do školy ve spolupráci s elektronickým deníkem Starty. Společně jsme s Amélií ušily králičí polštářek. Mrkněte na video a rozhovor :)

Časopis - Marianne Venkov & Styl

Časopis - Marianne Venkov & Styl

Napsali o Ababu

Krásný článek v Marianne Venkov & Styl na dvě dvoustrany :) Jsem šťastná jako blecha!

DĚTSKÝ FESTIVAL MINI - Vánoce 2017

DĚTSKÝ FESTIVAL MINI - Vánoce 2017

Setkávání s vámi

Mini festival se konal v OD Kotva v Praze 1. až 3. prosinec 2017. Organizace festivalu byla skvělá. Strašně se mi líbila atmosféra celého víkendu a moc ráda se budu hlásit na další ročníky. Tolik božích věcí pro děti na jednom místě.

Časopis - Profit

Časopis - Profit

Napsali o Ababu

Je to teprve půl roku, co pro vás vytvářím předtištěné střihy na látkách. Jsem moc ráda, že díky vám můžu dál dělat to, co mě baví a naplňuje! Pokud vás zaj…

Časopis - Miminko

Časopis - Miminko

Napsali o Ababu

  V novém čísle časopisu Miminko - časopis pro maminky s miminky si můžete počíst něco o mé maličkosti a ušít si pomocí vloženého střihu kamaráda.